cw

Cranberry week

De Cranberry staat centraal in de herfstvakantie week op Vlieland Vlieland. Deze bijzondere vrucht groeit sinds begin 20eeuw op Vlieland en de herfst is de oogsttijd voor deze cranberries. Tijdens deze periode worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud: de Cranberry week.

Tijdens dit jaarlijkse festival kan iedereen, jong & oud, kennismaken met de meest gewilde bessen van het eiland. Het eerste vaatje van het seizoen gevuld met deze grote veenbes wordt geveild en op de cranberrymarkt zijn verschillende proeverijen. De cranberry producten zijn natuurlijk ook te koop om er later nog eens van te genieten. De Vlielandse restaurants maken in deze periode ook gerechten waarin cranberries zijn verwerkt. 

In de door de rode bessen gekleurde velden worden er excursies georganiseerd. In de velden wordt in het midden een tijdelijk restaurant geïnstalleerd waar u kunt genieten van een unieke cranberrylunch. 

Voor de kleintjes onder ons is er een kindertheater. En u kunt meegaan op avontuur met Berry Cranberry om zelf te plukken om daarna jam te maken. 

Bel voor meer informatie met onze receptie op 0562-453840.