vuurtorenloop

Vuurtorenloop

De Vuurtorenloop Vlieland is een jaarlijks terugkerend hardloop- en wandelevenement op Vlieland. De vuurtorenloop bestaat uit twee wandelingen, een hardloopwedstrijd en een jeugdloop verdeelt over twee dagen.

De hardloopwedstijd op zondag kent twee afstanden, te weten 5 zeemijl (9,5 km) en 10 zeemijl (18,5 km). De route bestaat uit een inspirerend, gevarieerd maar bovenal uitdagend parcours: door bos en dorp, over duin en strand. Een spectaculair onderdeel van de Vuurtorenloop is de door ons gesponsorde Vlierijck Vuurtoren Sprint, bij de beklimming van het Vuurtorenduin vanaf de Wadkant. Hij is 425 meter lang en kent een stijgingspercentage van 14,5%. Niveau: sloper. Ren tijdens dit evenement zo snel mogelijk naar boven en wie weet wint u met de snelste tijd. De winnaar wint dan uiteraard een midweek in Vlierijck!

Wilt u liever wandelen? Dat kan ook. U kunt gaan voor een belevingstocht, vol nachtelijke sfeer en verrassing. Onderweg is er van alles te zien, te beleven en te proeven. Luister naar de geluiden van de nacht in de Vlielandse natuur. Wordt verrast door de vele vuur en licht elementen op de route en geniet van een hapje en een drankje tijdens een ontspannen wandeling voor nachtelijk avontuur.

 

Of een heerlijke zondagse wandeling. De wandeling is vol variatie en leidt door de natuur en door het dorp. U wandelt dwars door privéhuizen en -tuinen, langs ludieke locaties en kunt onderweg volop genieten van de prachtige omgeving en uitstekende verzorging. 

Ga voor meer informatie naar: www.vuurtorenloop.nl

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.