fietsweekend
Bezoekers beoordelen onze kamers met een 9

Fietsvakantie op Vlieland

De wind door uw haren, de geur van de zee en de eindeloze natuur. Klinkt als de perfecte ingrediënten voor een fietsvakantie toch? Vlieland is een autoluw Waddeneiland. Hierdoor kunt u dus heerlijk en zorgeloos genieten van prachtige fietstochten over een van de vele schelpenpaden, dwars door het bos of de duinen. Toch liever een iets vlakkere route over asfalt? De weg naar de Kroonspolders en het Posthuys gaat langs het wad en door het bos.

25 kilometer aan fietspaden
Fietskaart
Uitgestrekte natuur
Gratis Wi-Fi aanwezig
Kwaliteitsrestaurant Zuiver

Fietsroutes

Op dit rustgevende eiland zijn over de hele lengte en breedte fietspaden aangelegd. Met een totale lengte van maar liefst 26 kilometer kunt u het hele eiland over fietsen en alles bereiken. Vlieland heeft alles voor een onvergetelijk fietsvakantie. Het bos rond Oost-Vlieland (het enige dorp van het eiland) is doorsneden met fietspaden, vanaf deze met schelpen verharde paden kunt u op ontdekkingsreis gaan.

Buiten het bos leiden de meeste fietspaden door de duinen. Wist u dat het Vuurboetsduin met zijn 45 meter het hoogste duin in het Waddengebied is? De duinen kunnen dus nogal steil zijn. U zult daarom soms flink op de pedalen moeten staan. Als u daar niet zo van houdt dan zijn er natuurlijk ook e-bikes te huur.

De vaste fietsroutes brengen u fietsvakantie langs de mooiste stukjes van het eiland. Zo mist u niks van de adembenemende natuur van Vlieland. Eén van de bekendste routes is die naar het Posthuys. Langs bos en strand, aan de ene kant de Noordzee en aan de andere kant de Waddenzee, onderweg nog een kopje dampende koffie of thee en weer terug.

Fietsvakantie bij Vlierijck?

Dan bent u bij Vlierijck aan het juiste adres. Wij huren voor u de fiets(en), zodat u alleen nog hoeft te ervaren, genieten en fietsen natuurlijk. Er bestaat geen specialere fietsvakantie dan bij Vlierijck op Vlieland. Bekijk de beschikbare appartementen hier